0470-53 33 00 se@synkliniken.se

Ögonoperation

Funderar du på att göra en ögonoperation är det första steget att boka en ögonundersökning hos oss. Vid undersökningen kontrolleras vi dina ögon och dina förutsättningar för att genomgå operationen. Du kommer få reda på om du kan genomgå en synfelskorrigering och vilken typ av ögonoperation som är mest lämplig för dig. Därefter remitterar eller hänvisar vi dig vi till den klinik och kirurg som genomför själva operationen.

Olika typer av ögonoperationer

 

Laserbehandling

Den vanligaste metoden för att korrigera närsynthet är med en laserbehandling. Innan du väljer att göra en laserbehandling bokar vi en tid för undersökning där vi bland annat mäter dina ögon, ditt synfel och kontrollerar att din syn är stabil. Efter undersökningen får du besked om du kan genomgå en synfelsbehandling med ögonlaser

ICL ÖGONoperation

Alla synfel kan inte behandlas med laser och ett alternativ kan istället vara att göra en ICL ögonoperation. Metoden innebär att en tunn ICL-lins opereras in, vilket minskar eller korrigera synfelet helt. Metoden  är särskilt lämplig för personer med kraftigt synfel och som är mellan 20–45 år. 

Ålderssynthet

Börjar du se sämre på nära håll? Det kan bero på att dina linser tappat sin förmåga att ställa in skärpa närseende. Linsen blir med åren mindre och mindre elastisk och runt 40 års ålder kan det börja märkas. Med en modern RLE –teknik kan du återfå synen både på långt och nära håll.

Känn dig trygg hos Synkliniken

Inför en ögonoperation är det viktigt att känna sig trygg. På Synkliniken i Växjö har vi arbetat med olika typer av ögonoperationer i många år. Vi använder klinisk kunskap, modern teknik och vetenskapligt beprövade metoder. Har du frågor eller vill ha mer information om en ögonoperation är du alltid välkommen att kontakta oss.

Boka en tid på vår klinik i växjö

Synkliniken har gedigen erfarenhet och hjälper dagligen patienter med synfelsbehandlingar. Vi utgår alltid ifrån dina unika ögon, ditt synfel och dina personliga behov. Kontakta oss redan idag för att ta reda på om du kan korrigera ditt synfel med en ögonoperation.